Ergotherapie werkt vanuit de visie dat lichaam en geest één geheel vormen. Lichamelijk, emotionele, verstandelijke en sociale aspecten beïnvloeden elkaar. Om een persoon te kunnen helpen moet je rekening nemen met alle aspecten en hun samenhang.
Allereerst vindt er een kennismaking en intake plaats waarbij wordt besproken aan welke hulpvraag u wilt werken en welke doelen u wilt bereiken.
Vervolgens wordt er nader geïnventariseerd wat de oorzaken zijn van de beperkingen en hoe deze kunnen worden opgelost of verbeterd. Deze inventarisatie bestaat uit een vraaggesprek en een observatie van een (of meerdere) activiteit(en). Om een compleet beeld te krijgen overlegt de ergotherapeut soms ook met de betrokken arts, de fysiotherapeut of andere betrokkenen zoals mantelzorgers, leerkrachten etc.
De mantelzorger kan, mits het gewenst is, een waardevolle input leveren en ervoor te zorgen dat de behandeling in lijn is met de wensen en behoeften van alle betrokkenen.
In overleg met u wordt er een plan van aanpak opgesteld. Denk hierbij aan de volgende stappen :
Tot slot wordt er geëvalueerd in hoeverre de doelen zijn behaald en wordt er een advies gegeven m.b.t. het vervolgtraject.
De praktijk en de therapeuten zijn aangesloten bij: