Team van Ergotherapie Praktisch!

Esther en Mark zijn experts op het gebied van gedragsverandering bij chronische vermoeidheid en pijn, en het begeleiden van kwetsbare ouderen (met zaken zoals het aanvragen van voorzieningen en valpreventie). Ze staan garant voor de basisbehandeling, die meestal voldoende is om u te helpen. Mocht er toch behoefte zijn aan verdere ondersteuning, dan kan Dominique worden ingeschakeld voor aanvullende of verdiepende behandelingen zoals ReAttach, Epiphora en/of ASITT.

 

Op deze manier doen we ons uiterste best om de wachtlijst zo kort mogelijk te houden en u de best mogelijke zorgervaring te bieden.

team-praktisch-esther.jpg

Esther Blankers

Mijn naam is Esther Blankers en ik ben woonachtig in de Bommelerwaard. Na het afronden van mijn opleiding, heb ik mijn passie voor ergotherapie kunnen omzetten in praktische ervaring bij Ergotherapie Praktisch. Mijn kennis en vaardigheden zet ik met plezier in bij veel verschillende vraagstukken en doelgroepen.


Als ergotherapeut hecht ik veel waarde aan het opzoeken van samenwerking en het afstemmen op wat voor mijn cliënten belangrijk is. Uw behoeften en doelen staan centraal in mijn benadering, omdat ik geloof dat een persoonlijke aanpak de sleutel is tot succesvolle therapie. Samen zullen we werken aan het verbeteren van uw dagelijkse activiteiten en het vergroten van uw kwaliteit van leven.

 

Ik kijk ernaar uit om u te ondersteunen op uw weg naar herstel en het bereiken van uw doelen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen, zodat we samen kunnen ontdekken hoe ik u het beste kan helpen.

 

team-praktisch-mark.jpg

Mark Venhorst

Aangenaam, mijn naam is Mark Venhorst. Ik ben opgegroeid in de achterhoek uit het kleine dorpje Megchelen. Ik ben voor mijn studie naar Nijmegen verhuisd en woon daar momenteel nog steeds. Ik heb mij verdiept in het onderwerp belasting- & belastbaarheid middels de minor: Pijn voor Health Professionals. Mijn passie ligt dan ook voornamelijk op het vlak van energieverdeling. Zo haal ik veel voldoening uit het ondersteunen van cliënten in het vinden van de juiste energie verdeling in het dagelijks leven.

 

Naast energieverdeling werk ik ook met veel plezier in de ouderenzorg. Hierin ondersteun ik ouderen in hun zelfstandigheid bij dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan alledaagse taken zoals zelfstandig een maaltijd bereiden en het hebben van een zinvolle dagbesteding. Verder werk ik ook aan valpreventie en mobiliteit binnen- en buitenshuis. 

 

Ik werk het liefst clientgericht en vind het belangrijk om binnen mijn behandelingen vooruitgang en succeservaringen te benadrukken. We komen samen tot een plan van aanpak en bekijken wat binnen uw mogelijkheden passend is voor u. Je zou dus kunnen zeggen dat ik ergotherapie zie als maatwerk.

 

team-praktisch-dominique.jpg

Dominique van der Veen

Mijn naam is Dominique van der Veen. In 2002 ben ik naar Nederland verhuisd om bij mijn Nederlandse man te wonen, hoewel ik van oorsprong uit Frankrijk kom. Ik ben opgegroeid in een charmant dorpje nabij Pau, in Zuid-Frankrijk. Als moeder van drie kinderen ben ik getrouwd en woonachtig in Rosmalen.

 

Na het afronden van een technische opleiding in Frankrijk en werkzaam te zijn geweest in de bio-medische sector, heb ik besloten om de opleiding tot ergotherapeut te volgen in Montpellier. Na het succesvol afronden hiervan, heb ik in Nederland de verklaring van vakbekwaamheid behaald.

Gedurende mijn loopbaan heb ik ruime ervaring opgedaan als ergotherapeut in verschillende revalidatiecentra en verpleeghuizen in Nederland. Daarnaast ben ik lid van de commissie Regionaal Ergotherapeutisch Netwerk voor de regio Noord-Oost Brabant, wat onderdeel is van de nationale beroepsvereniging.

 

Naast een aantal jaren concrete werkervaring heb ik meerdere opleidingen gevolgd.

 

Ik heb een grote passie voor mijn vak en vind het geweldig om mensen te begeleiden naar een betere kwaliteit van leven, waarbij hun wensen en mogelijkheden altijd centraal staan.

 

Kwaliteit

Als praktijk zijn we aangesloten bij Ergotherapie Nederland (beroepsvereniging voor ergotherapeuten) en we zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Onze teamleden hebben allemaal een aantal jaren concrete werkervaring. We blijven ons bovendien ontwikkelen door het volgen van studies en opleidingen zoals: 

 

 • Ergotherapie en Waardekaarten
 • C.A.T. specialisatie ReAttach
 • Ergotherapie & Oncologische problematiek
 • Weer aan het Werk
 • The art and science of polyvagal theory - PhD S.W.Porges and LCSW Deb Dana
 • ReAttach basis 
 • Ergotherapie bij COPD 
 • Diverse Workshoppen en Webinars over Ergotherapie en COVID-19
 • PRPP 
 • Acceptance and Commitment Therapy
 • Motiverend gespreksvoering
 • Ergotherapie bij ouderen
 • EDOMAH programma: Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis 
 • AMPS (Assessment of Motor and Process Skills; diploma behaald in 2009 en vervolg cursus
 • Activiteitenweger (belasting-belastbaarheid
 • Artrose/artritis – wat is er aan de hand 
 • (Beeldscherm)Werkplek onderzoek en advies
 • Direct Toegankelijkheid Ergotherapie

 

 

icon-over-ons.png

 

ERGOTHERAPIE BIJ..

 

Ergotherapie voor kwetsbare ouderen, bij vermoeidheidsklachten, pijnklachten en om de zelfstandigheid te vergroten.

icon-over-ons.png

 

OVER ONS


Ons team, onze specialiteiten en behandelingen en meer informatie over tarieven en vergoedingen.

icon-over-ons.png

 

NEEM CONTACT OP


Meer weten over ergotherapie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze specialisten.