Epiphora Methode

Wat is de Epiphora Methode ?

 

De Epiphora Methode maakt deel uit van onze behandeling en wordt toegepast wanneer de therapeut gelooft dat het voor u waardevol kan zijn.

We werken hier aan het doorbreken van sympathische dominantie (het zenuwstelsel staat op scherp) en het normaliseren van neurovegetatieve (dis)regulatie. De methode gaat voor een betere bloedcirculatie, liquor stroom, fasciabeweging, betere eliminatie van afvalstoffen, met daarbij invloed op het vegetatieve systeem en gebruik van de adem fysiologie.

Het is geen wonderoplossing, maar een methode die dagelijks wordt beoefend. Het kan zijn dat er dingen zijn die het proces blokkeren, dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden (eventueel inschakelen van een andere therapie/therapeut).

 

 

 

 

Voor wie is de Epiphora Methode ?

Deze film biedt informatie over de Epiphora Methode. Je kunt hier ook meer lezen en de test doen om te beoordelen of het iets voor jou is.

 

 

Hoe gaat het in de praktijk?

Epiphora Methode wordt bij ons aangeboden als onderdeel van de ergotherapeutische behandeling (en niet als een aparte behandeling) om de behandeldoelen te bereiken. 

 

In de praktijk wordt de Epiphora Methode aangeboden wanneer de ergotherapeute denkt dat het een meerwaarde voor de cliënt kan zijn. De zorg bestaat uit minimaal drie afspraken en eventueel tussentijdse contacten. Dit kan bij uw thuis (voorkeur), op de praktijk en/of via video bellen. 

De 1e afspraak duurt 1 uur en 30 minuten
De 2e afspraak duurt 1 uur 15 minuten
De 3e afspraak duurt 1 uur

 

Tijdsinvestering thuis:

Dit is een methode die toewijding en regelmatige oefening vereist.  De tijd die u thuis moet investeren om deze methode toe te passen, is 15 minuten 's ochtends en 10 minuten 's avonds liggend op bed.

Gedurende de dag pas je de houdingsprincipes toe en worden veel oefeningen zittend gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

icon-over-ons.png

 

ERGOTHERAPIE BIJ..

 

Ergotherapie voor kwetsbare ouderen, bij vermoeidheidsklachten, pijnklachten en om de zelfstandigheid te vergroten.

icon-over-ons.png

 

OVER ONS


Ons team, onze specialiteiten en behandelingen en meer informatie over tarieven en vergoedingen.

icon-over-ons.png

 

NEEM CONTACT OP


Meer weten over ergotherapie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze specialisten.