Ergotherapie bij burn-out, bore-out en/of stressklachten

Hoeveel stress of een gevoel van uitputting vaak hoort bij het moderne leven kunnen ze als deze langdurig aanhoudt jouw dagelijkse activiteiten beïnvloeden of zelfs beperken. Langdurige stress en uitputting kunnen er toe leiden dat je in een burn-out terecht bent gekomen. Heb je het gevoel dat je (te) lang in de "vechten of vluchten" mode bent gebleven, dat je systeem in de overlevingsmode is blijven hangen?

 

Dan kan de drempel naar weer actief worden net te hoog zijn, de overzicht in waar te beginnen net te waag zijn. Of ben je nog (net) op tijd en wil je de burn-out vóór zijn maar het lukt niet om "even rustiger" aan te doen?

 

Wat kan een ergotherapeut betekenen?

Een ergotherapeut kan je helpen om je systeem uit die overlevingsmode te krijgen. Dan kijken we hoe jij jouw dagelijkse activiteiten uitvoert en zou willen uitvoeren. Het inzichtelijk maken welke activiteiten veel en/of minder energie kosten en hoe je het best kan opladen is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Wat leer je?

We kijken samen hoe je jouw energie beter kunt verdelen en hoe er een balans ontstaat tussen inspanning en ontspanning en/of een balans tussen werk en privé.

 

Je leert inzicht te krijgen in het ontstaan van jouw klachten, mogelijke valkuilen en hoe je hier beter mee om kunt gaan. Je krijgt vooral praktische handvatten en die volledig afgestemd zijn op jouw dagelijks leven (thuissituatie, werken/dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten), waardoor je direct aan de slag kan.

 

De ergotherapeut kan je ook begeleiden, stap voor stap, aan een duurzaam en veilig opbouw van je (werk) activiteiten.

 

Aan het eind van de behandeling maken we samen een terugval plan. Je kan de vroege signalen van onbalans herkennen en weet welke strategieën je moet toepassen om overbelasting klachten te voorkomen.

 

icon-over-ons.png

 

ERGOTHERAPIE BIJ..

 

Ergotherapie voor kwetsbare ouderen, bij vermoeidheidsklachten, pijnklachten en om de zelfstandigheid te vergroten.

icon-over-ons.png

 

OVER ONS


Ons team, onze specialiteiten en behandelingen en meer informatie over tarieven en vergoedingen.

icon-over-ons.png

 

NEEM CONTACT OP


Meer weten over ergotherapie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze specialisten.